Nis

Okulumuz sınıf öğretmenlerinden Ayşegül ALTUN' un aralarında bulunduğu 10 Türk, 1 Romanya'lı ortak ile süren Değerli Dünyam / MY PRECIOUS WORLD e-Twinnnig Projesi Mart ayı çalışmalarında "Duyarlılık" konusunu işlendi. 1/A sınıfı öğrencilerimiz, doğada sürdürülebilir bir düzen oluşturulmasına, bitkilere, hayvanlara kısacası tüm doğal unsurlara daha duyarlı bireyler olabilme adına bu konuyu işledikten sonra etkinlikler yaptılar. Sınıf öğretmenimiz bu çalışmaları Genially web2.0 aracında bir araya getirdi. GENİALLY : https://view.genial.ly/625c1387cdaccc00185da10a/presentation-duyarlilik-degeri-calismalari

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde başta komisyon üyesi arkadaşlarımız olmak üzere emeği geçen bütün öğretmenlerimize,  öğrencilerimize, çalışanlarımıza, Okul Aile Birliğimize ve katkı sunan velilerimize çok teşekkür ederiz.

Nis

Değerler Eğitiminin bu ay ki konusu " Doğruluk ve Dürüstlük" ile ilgili okulumuzda sınıf içi etkinlik çalışmaları ve pano düzenlemesi yapılmıştır.

Mrt

Öğrencilerimiz,  Çanakkale Zaferi'nin 107. Yılında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi söyledikleri şarkılarla, türkülerle, drama gösterileriyle minnet, şükran ve saygıyla andılar.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığımızın yürütmekte olduğu "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsamında okul idaresi,veli,öğretmen, öğrenci ve STK işbirliği ile okulumuza 2500 adet kitaptan oluşan zengin içerikli ve sistematik bir kütüphane kazandırılmıştır.

Ayrıca öğrencilerimizin beden eğitimi dersi faaliyetlerini icra edip,keyifle zaman geçirebilecekleri spor odasını sponsorlarımızin ,Tuzla Belediye Başkanlığı'nın ve Okul Aile Birliğimizin destekleri ile tamamladık.

Güçlü bir ekip ruhu ile başarıya ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz

Bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan ,açılış programımıza teşrif eden:

Tuzla Belediye Başkan Yardımcımız Sn.Dr.Turgut ÖZCAN 'a, Tuzla İlçe MEM Sn.Ahmet ALİREİSOGLU 'na ve Şube Müdürlerimiz Sn.Soner CAN ve Adnan SARIYILDIZ'a, MEMURSEN İstanbul İl Başkanı Sn.Talat YAVUZ'a,Tuzla MHP İlçe Başkanı Sn.Erdem DOĞRUER'e ve komisyonuna,Tuzla Belediye Meclis üyesi Sn.Volkan BEŞİROĞLU 'na,Tuzla ADD Başkanı Sn.Şengül ÖZPADA'ya,Tuzla Ak Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Sn.Merve ORHAN 'a ,Orta Mahalle Muhtarımiz Sn.Mustafa GEDİKOGLU'na ,Tuzla'nin eğitim liderleri olan Okul Müdürlerine ve öğretmenlerine, Okul Aile Birliği üyelerimize ve okul personelimize,bize maddi,manevi destek olan  herkese teşekkür ediyoruz.

Mrt

Bu dönem hayata geçirilen" OKU-YORUM PROJESİ" ile her hafta pazartesi günü değısik saatlerde okuldaki tüm birimler kitap okuyor. Burada amaçlanan öğrencilere hem kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek hem de derslerindeki başarıları artırabilmek.

Okul Müdürümüz Sn.Aykut BEŞİROĞLU:  "Günümüzdeki en büyük eksiklik özellikle sosyal medyanın yaygınlaşması ve teknolojinin gelişmesiyle kitaplara olan bağlılığın azalmasıdır.Bu eksikliği giderebilmek için çocuklarımız ile hep birlikte  kitap okuma etkinliği yapıyoruz. Okul kütüphanemizi 1500 adet yeni kitap ile revize ettik ve sistemsel olarak her hafta öğrencilerimiz 1 kitap okuyacaklar.Bu proje sonunda en çok kitap okuyan öğrencilerimiz ile ödül olarak ücretsiz kültürel geziler düzenleyeceğiz dedi."

Mrt

Okulumuzda 4. sınıf öğrencilerine yönelik İmam Hatip Ortaokullarının tanıtılması semineri gerçekleştirilmiştir. Seminerimizde; İmam Hatip Okullarının tarihçesi, okutulan dersler, okul kültürü ve sosyal ortam, öğrencilere kazandırılması istenen sosyal beceriler, İmam Hatip Okullarının katılmış olduğu yarışmalar ve dereceleri ile ilgili bilgilendirme çalışması yapılmıştır. Seminer sorunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandırılmıştır.

Mrt

2022 yılı AFAD tarafından "Afet Eğitim Yılı" ilan edilmiş olup bu kapsamda Türkiye genelinde tüm okullarda deprem tatbikatı yapılmıştır.Okulumuzdaki tahliye çok kısa bir süre içinde başarı ile tamamlanmıştır.

Mrt

Öğrenciler ile yapılan sınıf etkinliklerinde;

"Bana Kendini Anlat " formu doldurtularak öğrencilerin kendilerini ifade etmelerinin önemi konusuldu.

Kendilerini olduğu gibi kabullenerek değerli oldukları hissettirdirildi.

Hayallerini paylaşmaları ve bu yolda neler yapabilecekleri konuşularak cesaretlendirilmiştir.

Ayın değeri hakkından anı yazma çalışması yapılmıştır.

Alışveriş yaparken hem paraları öğrenme hem de özgüven kazandırma etkinliği yapılmıştır.

Şbt

Sorumluluğun tanımı yapılarak bir değer olarak sorumluluğun farkına varılması sağlanıp sınıf içi etkinlik yapılmıştır. Okul koridor değerler eğitimi panosu güncellenmiştir.

Şbt

Saygının tanımının yapılması ve bir değer olarak saygının fark edilmesinin

sağlanması. Saygı nedir? Ne değildir? gibi sorularla beyin fırtınası yapılması konu ile ilgili anahtar sözcükler ile ilgili çalışma yapılmıştır.